Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ἅγιος Παντελεήμων στην Κακή Θάλασσα Κερατέας

Ο ιερός ναός Άγιου Παντελεήμονα στην Κακή Θάλασσα Κερατέας

Η Κακιά Θάλασσα (ή Κακή Θάλασσα) στην Κερατέα, Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χλμ από την Αθήνα και βρίσκεται στην λεωφόρο Λαυρίου, τον δρόμο που οδηγεί από Μαρκόπουλο στο Λαύριο. 

Την προσεγγίζει κανείς είτε μέσω Αττικής Οδού και έξοδο προς Μαρκόπουλο, είτε μέσα από τα Καλύβια αν έρχεται κανείς από την παραλιακή οδό. 
Ευτυχώς υπάρχει ευδιάκριτη ταμπέλα που βοηθάει τους επίδοξους επισκέπτες. 
Η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο και μικρότερο εκτός από άμμο υπάρχουν και αρκετές πέτρες. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο έχει περισσότερο κόσμο, έχει άμμο και μικρότερες πέτρες, ενώ μέσα στη θάλασσα εκτός από κάποιες πέτρες στην αρχή, πιο μέσα υπάρχει αρκετή άμμος. 
Ανάμεσα στις 2 παραλίες βρίσκεται μία μικρή προεξοχή γης όπου στην κορυφή βρίσκεται ένα γραφικό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα. 
Βλέπει την παραλία της Κακιάς Θάλασσας από ψηλά, έχει ικανό εξωτερικό χώρο για κάθε είδους εκδήλωση και είναι Πανέμορφο. Το κίτρινο χρώμα του εσωτερικού του, σου δίνει την εντύπωση ότι το εκκλησάκι φτιάχτηκε για παιδιά ή ακόμη καλύτερα, για να σε κάνει να νιώθεις σαν παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου