Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου (Άγιος Νικόλαος) είναι κρυμμένη λίγο πριν την παραλία Λαγονήσι, εκεί όπου ο πέτρινος τοίχος μιας πολυτελούς βίλας τελειώνει.
Διαθέτει ένα εντυπωσιακό μονοπάτι που οδηγεί από το παρεκκλήσι στην παραλία στην άλλη πλευρά ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.
Εκεί που ενώνετε το πεζοδρόμιο με την θάλασσα είναι ιδανικά για φωτογραφίες μετά την τελετή, εφ' όσον έχετε προγραμματίσει την ώρα της εκδήλωσης έτσι ώστε υπάρχει ακόμα το φως της ημέρας.
Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου στο Καβούρι , θα βρείτε το λευκό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου (Αγίου Γεωργίου) σε έναν ελαφρώς υπερυψωμένο και καταπράσινο ανοιχτό χώρο. Αυτή η μικρή εκκλησία είναι όμορφη μέσα και έξω. Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη αυλή και ένα μικρό πάρκο με πεύκα. Η τοποθεσία προσφέρει εύκολη πρόσβαση και υπάρχει χώρος στάθμευσης και η εκκλησία είναι ένα μία από τις πιο δημοφιλής στην περιοχή.
Σε μικρή απόσταση από το Παλαιό Φάληρο, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο του Αγίου Κοσμά και ακριβώς δίπλα στο Ακρωτήρι του Club-Restaurant, υπάρχει ένα μικρό, αστραφτερά λευκό εκκλησάκι χτισμένο ακριβώς πάνω στα βράχια του ακρωτηρίου με θέα τη θάλασσα και τον Σαρωνικό Κόλπο.
Επειδή το εκκλησάκι είναι αρκετά μικρό, οι πραγματικές γαμήλιες τελετές γίνονται στο κατώφλι της εκκλησίας, όπου υπάρχει άφθονο φυσικό φως και η καταπληκτική θέα του ηλιοβασιλέματος.
Ο χώρος στάθμευσης του παρεκκλησίου είναι κοινός με το Ακρωτήρι της Λέσχης Αθηνών και ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με κάποιον εκεί για πάρετε την άδεια να το χρησιμοποιήσει. Πηγή: Our Athens....
Πρόκειται για θολωτή μονόκλιτη βασιλική των χρόνων της Τουρκοκρατίας (κατ' άλλους του 9ου αι.), που στους μακρούς (βόρειο και νότιο) τοίχους έχει δύο τυφλά τόξα και άλλα δύο εγκάρσια ενισχυτικά (ένα στο Τ. Βήμα και ένα στην έξοδο), τα όποια συγκρατούν την κυλινδρική στέγη, που είναι πλακοσκέπαστη. Μεταγενέστερα έγινε επέκταση της στα δυτικά. περισσότερα εδώ
Η κορυφαία επιλογή στο κέντρο της Αθήνας είναι η αγαπημένη μου εκκλησία του Αγίου (Αγίου) Δημήτρη Λουμπαρδιάρη. Το πετρόκτιστο εκκλησάκι βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο που θυμίζει τα παραδοσιακά χωριά. Σχεδιάστηκε από τον διάσημο Έλληνα αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη και απέχει μόλις λίγα λεπτά από την Ακρόπολη. Η πρόσβαση και η στάθμευση είναι εύκολη, και η αυλή έξω είναι αρκετά μεγάλη για να σας επιτρέψει να προσφέρετε αναψυκτικά μετά την γαμήλια τελετή. Ένα άλλο συν είναι μπορείτε να βγάλετε πολύ όμορφες φωτογραφίες.
Βρίσκεται στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου Λεωφόρο, στους πρόποδες των Ακρόπολης . Το κτίριο μοιάζει περισσότερο με ένα νεοκλασικό σπίτι παρά με εκκλησία.
Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Μερόπειον ιδρύθηκε το 1914 από την Άννα Θεοδωροπούλου και μια ομάδα επιφανών Αθηναίων. Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας είναι ακριβώς δίπλα του και είναι διαθέσιμη για γάμους και βαπτίσεις.
Υπάρχει ένας υπέροχο κήπος στο πίσω μέρος που μπορεί να φιλοξενήσει μια δεξίωση μετά το μυστήριο.
Ο χώρος στάθμευσης είναι σχετικά εύκολος σε ένα από τα δρομάκια από Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Είναι ένας όμορφος χώρος και σας προσφέρει την ευκαιρία να κάνετε τον γάμο σας σε ένα κομψό νεοκλασικό αρχοντικό. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Είκοσι χρόνια κράτησαν περίπου οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στη Μητρόπολη Αθηνών. Τις προηγούμενες ημέρες τα συνεργεία της εταιρείας που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, εργάστηκαν με πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου να αποσυναρμολογήσουν και να κατεβάσουν τις σκαλωσιές.
Όμως, ο στόχος να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ώστε να τελεσθούν οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας τελικά δεν επιτεύχθηκε. Όπως διαπιστώσαμε κατά τη σημερινή μας επίσκεψη, ο περιβάλλων χώρος εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένος και να χρειάζεται διαμόρφωση. Οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε είναι οι πρώτες έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια χωρίς ο Ναός να είναι περικυκλωμένος από τις σκαλωσιές.
Το κόστος της αναστήλωσης του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών ήταν αρκετά υψηλό, ενώ σημειώθηκε και μεγάλη καθυστέρηση λόγω έλλειψης πόρων.
Το κτίριο που χτίστηκε το 1863, είχε υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 1981, ενώ "τραυματίστηκε" και από την σεισμική δόνηση του 1999. Την κατάσταση πιθανόν να επιδείνωσαν και οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας του ΜΕΤΡΟ που διέρχεται κάτω από τα θεμέλια του Ναού. Άλλωστε είχαν γίνει μελέτες και είχε ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τον σκοπό αυτό.
Μετά τον πρώτο σεισμό, ξεκίνησαν οι μελέτες για να αποκατασταθούν οι ζημιές, καμία εργασία όμως δεν ξεκίνησε μέχρι το 1999 που σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός. Αυτός αποτέλεσε και την αφορμή για να ξεκινήσουν συζητήσεις για τη μελέτη αποκατάστασης.
Η πιο κρίσιμη χρονιά για τη Μητρόπολη ήταν το 2010, όταν υπεγράφη με την τεχνική εταιρεία η σχετική σύμβαση και ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης. Η δημοσιονομική κρίση που χτύπησε τη χώρα όμως στα μέσα της ίδιας χρονιάς διέκοψε για ένα χρόνο τη χρηματοδότηση των εργασιών που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Όμως, απ’ ότι φαίνεται, ήρθε πλέον η ώρα της Ανάστασης κυριολεκτικά και μεταφορικά για τον πολύπαθο Ναό. Τον ερχόμενο μήνα θα γίνουν και επίσημα τα εγκαίνια μετά την αποκατάσταση των ζημιών εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ στην εξέδρα που βρίσκεται στην Πλατεία θα τελεσθεί απόψε η ακολουθία της Αναστάσεως.